چطور طراحی وب را یاد بگیریم؟

آشنایی با مهارت‌های یک ویزاینر حرفه‌ای

برای اینکه یک طراح حرفه ای سایت شویم علاوه بر مهارتهای شناختی مانند رنگ ، انتخاب فونت مناسب (تایپوگرافی) ، ترکیب المانها و کار با نرم افزارهای دیزاین و طراحی وب به مهارت های کد نویسی مانند HTML و CSS نیز تسلط پیدا کنیم.
به طور معمول یک دیزاینر رفته رفته به زبانهای برنامه نویسی تسلط پیدا کرده و از یک طراح رابط کاربری UI به مدیر پروژه با رویکرد تجربه کاربری UX و یک وب‌دولوپر تبدیل خواهد شد.

عناوین اصلی که به آن‌ها در این مقاله خواهیم پرداخت

با افزایش تعداد کاربران اینترنت، بخش فناوری اطلاعات با رشد سریع در توسعه سایت شکوفا شد و بسیاری از مشاغل در مقیاس کوچک و بزرگ به وب سایت وابسته شدند تا مشتریان بالقوه را با هزینه کم با کسب و کار خود آشنا و محصول و خدمت را از این طریق ارائه دهند. از این رو، تقاضای فزآینده ای برای توسعه دهندگان وب سایت در تمام بخش های کسب و کار بوجود آمد. طراحی وب یک مهارت برجسته است و بخش فناوری اطلاعات حقوق زیادی را برای توسعه دهندگان فراهم کرد. طراحی وب جنبه های مختلفی دارد و یک توسعه دهنده ماهر می تواند به صورت تمام وقت در یک شرکت فناوری اطلاعات یا به صورت مستقل کار کند. اگر شما نیز به یادگیری آن مشتاق دارید، می توانید به راحتی با همین فضای اینترنت موجود، توسعه وب سایت را بیاموزید و کسب درآمد کنید.

در این مقاله، اطلاعات حیاتی در مورد اینکه “چگونه طراحی وب را یاد بگیریم” را گردآوری کرده ایم که تقدمتان می‌کنیم.

طراحی وب چیست و چه عنصری باعث کارایی آن می شود؟

طراحی وب سایت را می توان هنر طراحی و توسعه وب سایت هایی برای نمایش در موتورهای جستجو تعریف کرد. تجربه کاربری بخش حیاتی هر وب سایتی است که در کنار توسعه نرم افزار برای وب سایت خود را در قالب سایت در معرض دید مخاطبین قرار میدهد. 

یک وب سایت با تجربه کاربری بسیار جذاب، ترافیک بالایی دریافت می کند و می تواند مشتریان بالقوه زیادی را جذب کند. ذهن خلاق و تحلیلی یک فرد هر دو در طراحی وب که تلفیقی از علم و هنر است استفاده می شود. از طریق طراحی وب، فرآیند برنامه نویسی شده به تصاویری ترجمه می شوند تا ایده و جزئیات مربوط به محصول یا خدمات را برای انتخاب و خرید استفاده مخاطب راحتتر کند. 

برخی از عناصر مورد نیاز برای طراحی وب به شرح زیر است:

طراحی بصری

بخش حیاتی یک وب سایت ایجاد عناصر بصری برای سایت است که ایده و ابزارهای ارتباطی مخاطب شامل دکمه‌ها و فرمها و … را در قالب گرافیکی و بصری  ارائه می دهد. از این رو، خلاقیت و دانش خوب طراح مهارت های کلیدی در این مورد خواهد بود.

تجربه کاربری UX

طراحی تجربه کاربری یا طراحی UX بر نحوه بازدید کاربران از وب سایت تأثیر می گذارد. هدف یک طراح، تولید طرحی است که کاربر پسند و از نظر زیبایی شناسی و عملکرد دلپذیر باشد. یعنی فرآیند و محتوای گرافیکی به ترتیبی به کار برده شود که بدون نیاز به توضیح  و آموزش فرد پروسه خرید و استفاده از سایت توسط مخاطب انجام شود.

دانش طراحی نرم افزار

نرم افزارهای طراحی مانند Adobe Creative Cloud، CorelDraw Graphics Suite ، Inkscape ، فتوشاپ ، ایلاستریتور و Adobe XD و … برای طراحان وب سایت مورد نیاز است. از این ابزارها برای ساخت نمونه های دمو وبسایت، اصلاح عکس‌ها و ایجاد عناصر بصری استفاده می‌شود که همگی برای طراحی وب ضروری هستند. همچنین، یک طراح می تواند یک وب سایت از ابتدا ایجاد کند یا یک قالب را دانلود کرده و آن را ویرایش کند.

ابزارهای طراحی وب سایت هر روز در حال گسترش بوده اما مهمترین آنها Adobe XD و پلتفروم Figma و … می باشند.

دانش کدنویسی

دانش کدنویسی برای طراحی وب سایت ضروری نیست، اما دانستن حداقل اصول اولیه کدنویسی مفید خواهد بود. در میان طراحان سایت افرادی که دارای مهارتهای کدنویسی HTML ، CSS و JavaScript هستند جایگاه حرفه ای و درآمد مناسبتری را نسبت به بقیه افراد دارند.

طراحان وب چه مهارت هایی باید داشته باشند؟

با تمرکز بیشتر کسب و کارها بر روی بازار دیجیتال، طراحان وب با مشکلات جدیدی مواجه خواهند شد. همانطور که بخش IT رشد می کند، طراحان وب باید مهارت های جدید زیادی را بیاموزند تا به روز بمانند. تقویت مهارت های کدنویسی مانند HTML و CSS برای ایجاد وب سایت هایی برای آینده ضروری است. طراحان باید مهارت هایی مانند بازاریابی دیجیتال، مدیریت زمان و کدنویسی برای مهارت داشته باشند. 

طراحی های وب توسط Back-End پشتیبانی می شوند

توسعه Front-end (بخشی که توسط مخاطب قابل رویت و تعامل است) سبکی از برنامه نویسی کامپیوتری است که بر کدنویسی و ایجاد عناصر و ویژگی های تجربه کاربری وب سایت تمرکز دارد. می توان آن را به عنوان برنامه سمت کاربر در نظر گرفت و از این رو جنبه بصری آن باید کاربردی باشد. 

تجربه کاربر هنگام استفاده از وب سایت یا برنامه باید دغدغه اصلی طراح باشد. علاوه بر این، او باید اطمینان حاصل کند که تعامل و عملکرد روان و آسانی را برای مخاطب ایجاد کرده است.

مراحلی که باید هنگام یادگیری طراحی وب دنبال کنید

درک مفاهیم کلیدی طراحی بصری

شامل مفاهیم کلیدی از جمله خط، شکل، بافت، رنگ و ترکیب المانها . برای یک ساختار خوب، باید یک چیدمان مناسب برای حروف، مرزها و تقسیمات دنبال شود که از طریق خطوط قابل دستیابی است و با تمرین و مشاهده نمونه کارهای قوی این امر تقویت میشود.

برای ترسیم اتود اولیه (خام) سایت : اشکال اصلی مانند مثلث، مربع و دایره برای طراحی بصری استفاده می شود. دایره ها نشان دهنده دکمه ها هستند، مربع ها و مستطیل ها بلوک های محتوا را نشان می دهند، و مثلث ها اغلب به عنوان نماد برای انتقال یک پیام کلیدی یا دعوت به اقدام (CTA) استفاده می شوند.

درک چرخه رنگ، رنگ های مکمل و متضاد، و احساساتی که رنگ های مختلف ایجاد می کنند، به شما کمک می کند تا یک طراح وب بهتر ایجاد کنید.
گریدها عکس ها، کلمات و دیگر عناصر طراحی وب را سازماندهی می کنند. در نتیجه، یادگیری نحوه ساختار طراحی وب خود با استفاده از گرید ضروری است.

اصول اولیه HTML را بدانید

تگ های HTML دستورالعمل هایی هستند که مرورگر برای ایجاد یک صفحه وب دنبال می کند . از این تگ ها برای قرار دادن سرفصل ها، پاراگراف ها، لینک ها و تصاویر در ساختار مناسب استفاده می شود. 

درک چگونگی استفاده از تگ های هدر مانند H1، H2 و H3 برای سلسله مراتب محتوا بسیار مهم است. علاوه بر این، تگ‌های هدر بر نحوه طبقه‌بندی خزنده‌های وب و نحوه نمایش آن در رتبه‌بندی جستجوی ارگانیک تأثیر می‌گذارند. به طور مثال گوگل علاوه بر بازخوانی تیتر ها و متن پاراگراف تصاویر و نیز وجود ویدیو در صفحه ایندکس شده را بررسی و در ارزیابی خود لحاظ می‌کند.

درک CSS

CSS (یا شیوه نامه های آبشاری) استایل و دستورالعمل های دیگر را به نحوه ظاهر شدن یک عنصر HTML اختصاص دارد. مهارت هایی مانند اعمال حروف تایپ (انتخاب فونت و رنگ بندی و استایل متن) و گرد کردن لبه های یک بلوک و یا دکمه، جهت گیری (راستچین و وسط چین و چپ چین)، رنگ ها و ترکیب استال کلی بلوکها نسبت به هم را می توان از طریق CSS مدیریت کرد. 

به طور کلی میتوان گفت که HTML استخوان بندی سایت و CSS گوشت و پوست آن میباشد که علاوه بر زیبایی به عملکرد و حرکت  المانهای HTML کمک میکند.

اساس UX را بیاموزید

کسانی که مایل به یادگیری برنامه نویسی وب هستند اغلب UI و UX را به هم می ریزند. UX (تجربه کاربر) سبک هنری است که یک وب سایت را زنده می کند و آن را از مجموعه ای ثابت (ایستا) از قطعات به چیزی تبدیل می کند که احساسات کسانی را که وب سایت را مشاهده و با آن در ارتباط هستند درگیر می کند.

به طور کلی UI با زیبایی بصری و UX به نحوه ارتباط مخاطب با سایت تاکید دارند و می‌توان گفت که UI زیر مجموعه ای از UX و جزئی از آن است.

با UI آشنا شوید

موضوع اصلی دیگری که باید به آن در طراحی وب سایت توجه داشته باشید ، طراحی UI (رابط کاربری) است. رابط کاربری یک جنبه کلیدی است که به نرم افزار حیات می بخشد. 

و شامل انتخاب فونت و پالت رنگی که بر مبنای آن ساختار یکپارچه سایت را طراحی میکنیم و حتی انتخاب استایل المانها و دکمه و … همگی توسط طراح UI ایجاد می‌شود.

اصول ایجاد طرح‌بندی را بدانید

چشمان ما فوراً الگوهای طراحی خاصی را تشخیص می‌دهند و به ما این امکان را می‌دهند که به راحتی در یک طراحی وب به صورت یکپارچه حرکت کنیم. یادگیری الگوهای طراحی به شما کمک می کند تا وب سایت هایی با UX جذاب و کارآمد ایجاد کنید. 

طراحی سایت نوین 
گرام

همان طور که سایت نوین گرام که در حال حاضر در آن حضور دارید دارای ساختار یکپارچه در استفاده از رنگهای خاص و ترکیب المانهای وکتور و تنها از یک نوع فونت تشکیل شده و به راحتی مخاطب را در تمام صفحات همراهی میکند ، این امر باعث ایجاد حس اعتماد و اطمینان در مخاطب خواهد شد که توسط طراح UI ایجاد شده است.

در مورد تایپوگرافی بیاموزید

فونت ها می توانند صداها یا احساسات مختلفی را منتقل کنند و در عین حال بر خوانایی تأثیر بگذارند. دانستن نحوه استفاده از تایپوگرافی هنگام یادگیری طراحی وب حیاتی است.

دانش خود را عملی کنید و چیزی بسازید

می‌توانید آموزش‌های زیادی در یوتیوب و یا وب سایت های ایرانی تماشا کنید، پست‌های وبلاگ نوین گرام را بخوانید و یا در دوره‌های آنلاین طراحی سایت نوین‌گرام ثبت‌نام کنید، و هر آنچه که در بازار کار طراحی سایت نیاز دارید را بیاموزید. با این حال، اجرای فعالیت های آموخته شده برای تبدیل شدن به یک طراح وب حرفه ای ضروری است.

برای خود مربی داشته باشید

پیدا کردن مربی مناسب ضروری است. افرادی که در حال حاضر به عنوان وب دیزاینر در حال فعالیت هستن و تجربیات کاری و لایف استایل کاری خود را هر روز از طریق شبکه های اجتماعی در معرض دید شما قرار می‌دهند ضمن انتقال انگیزه تلاش و فعالیت شما را آماده ورود به دنیای شگفت انگیز طراحی و دیزاین میکند.

Full Stack Web Development چیست؟

Full Stack Web Development افرادی هستند که ضمن داستن مهارت طراحی سایت قادر به پیاده سازی طرح در قالب وبسایت و یا اپلیکیشن هستند و بعضا در سطوح بالای مهارت این افراد قادر به برنامه نویسی پروسه اجرایی وب و یا پلتفرم نیز هستن.

این دسته از افراد ضمن کار با نرم افزارهای طراحی و آشنایی کامل به کد نویسی Front-end یعنی HTML و CSS قادر هستن تا با استفاده از برنامه نویسی تحت پایتون ، .net و یا سایر زبانهای برنامه نویسی روند اجرایی طرح را در back-end مدیریت و برنامه نویسی کنند.

معمولا این افراد صر تا صد کل یک پروزه را به تنهایی خلق و اجرا می‌کنند.

راه‌های ارتباط سریع با نوین گرام

از طریق روش های زیر با مشاوران نوین گرام در ارتباط باشید

×

ورود | ثبت‌نام

لطفا شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید
نوین گرام