چگونه می توانیم یک کمپین تبلیغاتی اجرا کنیم؟
ابتدا از تعریف یک کمپین تبلیغاتی شروع میکنیم
اجرای کمپین تبلیغاتی تلاشهای استراتژیک و سازمان یافته برای ارتقاء هدف خاص شرکت مانند افزایش آگاهی از یک محصول جدید یا گرفتن بازخورد مشتری است. هدف آنها معمولاً دستیابی به مصرف کنندگان از طرق مختلف و شامل ترکیبی از رسانهها، از جمله ایمیل، چاپ تبلیغات، تبلیغات تلویزیونی یا رادیویی و رسانههای اجتماعی است.

حال بپردازیم به سؤال اصلی...
چگونه میتوانیم یک کمپین تبلیغاتی اجرا کنیم؟
برای اجرای موفق یک کمپین تبلیغاتی لازم است برنامهریزی دقیقی صورت گیرد و تمام موضوعات لازم در نظر گرفته شود.
مراحل زیر نکاتی حیاتی و مهم برای اجرای کمپین تبلیغاتی به حساب میآیند و ضروری است برای اجرای موفق کمپین تبلیغاتی این موضوعات در نظر گرفته شوند.
1 - هدف
- چرا این کمپین تبلیغاتی را اجرا میکنید؟
- اجرای این کمپین تبلیغاتی چه نتیجه ای برای شما خواهد داشت؟
این ها سؤالاتی است که در ابتدا شما باید از خودتان در ابتدای کار بپرسید تا هدف کمپین خود را مشخص کنید.
نکتهای که باید به آن اشاره کرد در اینجا این است که یک کمپین تبلیغاتی جزوی از برنامه بازاریابی شرکت است و مطالعه برنامه بازاریابی امری ضروری در این مرحله است.
اهداف معمولی که کمپینها دنبال میکنند شامل:
- یک محصول یا خدمات جدید را تبلیغ کنید
- آگاهی از برند را افزایش دهید
- بازخورد های مشتریان یا محتوا را جمع کنید
- درآمد شرکت را افزایش دهید
- تعامل کاربر را افزایش دهید
- یک رویداد آینده را تبلیغ کنید
نکته مهم: اهداف تبلیغاتی باید قابل اندازه گیری باشند. کمپینهایی که اهداف را تنها به صورت کیفی و نه کمی دنبال میکنند، کمپینهای مبهمی هستند.
زیرا در حین و پس از پایان کمپین تبلیغاتی باید میزان اثرگذاری آن سنجیده شود و این مهم تنها به وسیله شاخصها عددی میسر است. در همین راستا لازم است در هنگام برنامهریزی کمپین زمانهایی را برای جمع آوری و اندازه گیری بازخورد کمپین در نظر بگیرید.
2 - بودجه تبلیغاتی
نحوه تبلیغ شما به بودجه تبلیغ شما بستگی دارد. شما باید بودجه تبلیغات خود را استراتژیک مصرف کنید. شما باید تمام جنبه های کمپین خود را در نظر بگیرید همه هزینه های کمپین را محاسبه کنید و طبق بودجه خود بهترین روش ها و ابزار را انتخاب کنید.
نکته مهم: دقیقاً بدانید که برای تبلیغات خود ابتدا چقدر هزینه خواهید کرد تا بتوانید در ایجاد و قرار دادن همه رسانههای تبلیغاتی تصمیمات عاقلانه ای بگیرید.
3 - جامعه هدف
اگر تبلیغ شما برای مخاطب هدف نباشد، نمیتوانید به طور موثر تبلیغ کنید. شما باید قبل از شروع تبلیغات بدانید که جامعه هدف شما چه کسانی هستند. شما باید ویژگیهای مخاطب خود را بشناسید. جنسیت، سن، موقعیت، ویژگیهای جمعیتی، مشکلات، درآمد و ویژگیهای دیگر مخاطب را باید بشناسید.
نکته مهم: هنگامی که فهمیدید چه کسی اکثر مخاطبان شما را تشکیل میدهد، میتوانید به راحتی در مورد روش تبلیغ تصمیم گیری کنید.
4 - موضوع کمپین
وقت این رسیده است تا در مورد خود کمپین صحبت کنیم در این قسمت شکل و شیوه کمپین باید تعیین شود.
این بخش را به چند مبحث تقسیم میکنیم:
1- شما باید بر طبق جامعه هدف خود رسانه و تعداد رسانه خود را انتخاب کنید. باید رسانهها طوری انتخاب شوند که با حداقل هزینه بتوانید محتوای خود را به مخاطبان خود برسانید.
نکته مهم: برنامهریزی در مورد نمایش تبلیغات در رسانه باید با نهایت دقت صورت گیرد. تنها در این صورت است که تبلیغ توسط مخاطبان هدف دیده یا خوانده یا شنیده میشود.
اهمیت این مرحله از آن جهت است که هزینهی تبلیغات در رسانههای مختلف بسیار بالا است بنابراین لازم است زمانی که مخاطبان هدف شما از رسانهی مورد نظر بیشتر استفاده میکنند را شناسایی کرده و تبلیغات خود را در این زمانها به معرض نمایش بگذارید یا پخش کنید.
۲- یکی از مهم ترین بخش های یک کمپین، محتوا (content) است.
اساسا ما بر مبنای اهداف کمپین تبلیغاتی و برآورده شدن آنها قرار است چه پیامی به مخاطب بدهیم؟
محتوای کمپین باید چند ویژگی داشته باشد. محتوای کمپین باید خلاقانه، جذاب و در عین حال ساده باشد. گاهی افراط در خلاقیت و نوگرایی باعث سردرگمی مخاطب و یا گم شدن اصل پیام میشود.
نکته مهم: در طراحی پیام تبلیغاتی باید مدنظر داشته باشید که از ارسال پیام های متعدد در یک کمپین خودداری شود.
۳ – مداومت و تکرار:
بر تبلیغات خود مداومت داشته باشید.
برای تبلیغات خود از یک گوینده و موسیقی استفاده کنید. تمام تبلیغات باید از یک رنگ و قلم استفاده کنند. از یک برچسب استفاده کنید. شما همه چیز را ثابت نگه دارید تا مشتریان بالقوه شما برچسب شما، رنگ های شما، فونت شما، گوینده شما و همه چیز که مربوط به کمپین تبلیغاتی شرکت شما است را بشناسند.
برای اینکه محتوا تأثیر خود را بگذارد باید چندین بار تکرار شود. تکرار باعث میشود تا شانس تأثیر گذاری و دیده شدن محتوا توسط مخاطب بیشتر و بیشتر شود.
5 - برنامهریزی و زمانبندی
این بخش در مورد زمانبندی است. تعیین مهلت برای بخش ها و رسیدن به اهداف کمپین ایده بهتری به شما میدهد که چه موقع، چگونه و چند بار و کدام محتوا را تبلیغ خواهید کرد.
ابتدا، یک جدول زمانی کلی تبلیغات ایجاد کنید. در یک تقویم، تاریخ و مهلت شروع کمپین خود را علامت بزنید. این به شما پارامترهایی میدهد تا در داخل کار کنید.
در مرحله بعدی، به داراییهای بازاریابی و کانالهای بازاریابی تبلیغاتی منتخب خود نگاهی بیندازید. با توجه به افراد و منابع مالی خود، چند مرتبه میتوانید محتوای تبلیغات خود را پست و تبلیغ کنید؟ برای هر کانال بازاریابی یک تقویم تبلیغاتی ایجاد کنید. برای هر کانال در مورد کادر تصمیم گیری تصمیم بگیرید و پست های برنامهریزی شده، ایمیل و غیره را در تقویم خود مشخص کنید.
شما باید طبق برنامهریزی و زمانبندی کمپین که مشخص کردید یک تقویم اجرایی طراحی کنید و کمپین خود را یصورت عملیاتی و بصری ترسیم کنید
چرا باید کمپین خود را بصری ترسیم کنید؟
ترسیم بصری کمپین و تقویم اجرایی کمپین به شما کمک میکند تبلیغات خود را به طور مساوی پراکنده کنید و در هر رسانه به طور مساوی منتشر کنید. همچنین به شما ایده میدهد که زمان و انرژی شما به کجا می رود تا بتوانید هنگام ارزیابی کارایی کمپین خود به عقب نگاه کنید.
۶ - اندازه گیری نتایج
بر اساس اهداف کمپین خود، شما باید معیارهای خاصی را مشخص کرده باشید تا بدانید که موفقیت شما در این زمینه در چه حدی است.
شما باید عملکرد را در برابر این معیارها اندازه گیری کنید. این مرحله به حداکثر رساندن تأثیر عملکرد تأثیر شما کمک میکند.
در آخر، وقتی را با تیم خود برای بررسی کمپین صرف کنید. از خودتان سؤالاتی بپرسید مانند:
- چه کار دیگری میتوانستیم انجام دهیم؟
- چگونه میتوانستیم هزینهها را کاهش دهیم؟
- برای هر اشتباهی که پیش آمد، چرا فکر میکنیم اشتباه پیش آمد؟
- چه چیزی در مورد مخاطبان یا کانالهای بازاریابی خود آموختیم؟